+381 11 22 70 978 | +381 65 22 70 978

Jako je bitno da obratite pažnju oko pozicioniranja unutrašnje jedinice uređaja, odnosno da ona ne bude gurnuta skroz do plafona. Obavezno se ostavlja 15 centimetra od plafona do početka uređaja. Isto tako razmak mora da postoji i sa leve i desne strane. Vodite računa da vaš klima uređaj bude postavljen na visini oko 2,5 metra od poda. 

Gledajte da ispred klime na nekih pola metra nema nikakvih prepreka. Klima uređaj mora da ima prostora da usisa određenu količinu vazduha kako bi mogla da adekvatno radi i pritom štedi energiju. Morate obratiti pažnju i na pozicioniranje spoljašnje jedinice klima uređaja, jako je bitno da spoljašnja jedinica kako bi adekvatno radila bude oko 30 centimetra odmakunuta od zida, oko pola metra razmaka sa leve i desne strane. Spoljnju jedinicu klima uređaja nemojte da zaklanjate, kako bi ona mogla da primi adekvatnu količinu vazduhra i tako ima uštedu u potrošnji. 

Često pitanje kod kupovine klima uređaja je dilema da li kupiti običnu ili on - of klimu ili inverter klimu. Razlika je u troškovima. Inverter klime su one koje se mogu koristiti tokom cele godine, to su klime koje mogu da greju i hlade. Dok on-of uređaji prvrenstveno hlade i mogu dogrevati samo u neki prelaznim periodima. 

Cena inverter uređaja je u startu nešto viša, međutim računi za struju su niži i ta investicija se veoma brzo isplati i ušteda je mnogo veća na godišnjem nivou. Nisu svi inverter uređaji isti. G 10 inverter klima uređaj, se izdvaja od drugih jer ima tih, ekološki rad, visoka preciznost kontole, niska frekvencija rada, velika brzina procesora. Tako korisnik ima pun komfor i pouzdan rad pri eksrtemnim temperaturama od -30 što se tiče grejanja i +50 što se tiče hlađenja. 

Pravi klima uređaj treba da hladi, greje, štedi i čuva vaše zdravlje. Kako ne biste imali zdravstvenih problema prilikom korišćenja klima uređaja, ovi saveti vam mogu pomoći prilikom upotrebe klime: 

  • Maksimalna razlika između tempteratura u klimatizovanoj prostorji gde klima radi i spoljne temperature ne bi trebalo da prelazi desetak stepeni

  • Leti je najbolje izabrati temperaturu u intervalu od 23 do 26 stepeni, što je dobro za ogranizam

  • Namestite na klima uređaju da usmerivači vazduha budu postavljeni horizontalno , jer je prirodno da hladan vazduh pada ka podu. Pametni klima uređaji imaju horizontalne i vertikalne usmerivače vazduha.

  • Kada uključite kilma uređaj, obavezno zatvortie prozore kako biste štedeli energiju i imali manje račune za struju. 

  • Nemojte sedeti naspram klime tako da ona direketno hladi u vas

Kako održavati klima uređaj?

Jako je bitno da znate da postoji preventivno održavanje kao i godišnji servis klima uređaja. Kod preventivnog održavanja preporuka je da to učinite sami, tako što ćete očistiti filtere i tako ćete sprečiti razmonažavanje raznih mikroorganizma koji mogu štetiti vašem zdravlju. Filteri se jednostavno skidaju sa uređaja i vrlo lako čiste. Godišnji servis klima uređaja poverite iskusnom i kvalitetnom servisu. Kod godišnjeg servisa je bitno pranje i dezinfekcija celokupnog uređaja, proveravanje kompletne elektronike, instaliacije i da se klima uređaj napuni freonom. 


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

ISTORIJA TELEVIZIJE

Prvi poceci vezani su za mehanicku televiziju i faksimilske prenosne sisteme.To su poceci mehanickog...

Koje su prednosti i mane modernih televizora

''Koje su prednosti i mane modernih televizora?'' je cesto postavljeno pitanje.U...

Koji su najcesci kvarovi na televizorima

Na pitanje "Koji su najcesci kvarovi na televizorima?" je veoma tesko dati odgovor iz jedn...

Copyright © 2018 DeSaGo. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS