+381 11 22 70 978 | +381 65 22 70 978

Na pitanje "Koji su najcesci kvarovi na televizorima?" je veoma tesko dati odgovor iz jednostavnog razloga.Televizori isto kao i sva tehnologija razvija se velikom brzinom.Svi proizvodjaci televizora svake godine izbacuju nove mogucnosti TV aparata kao i nova resenja u konstrukciji,tako da shodno tome i televizori sa istom manifestacijom kvara imaju razlicita resenja u otklanjanju istih.

Ovim blogom obuhvatice se samo neki osnov problematike,uz ogradu,kao sto je i napomenuto,da resenje kvara ne mora da bude bas to.Uvek je jedino i najpreciznije lociranje kvara kada serviser otvori uredjaj.

* Nema slike ni tona na LED TV,nema ni stand by lampice

U ovom slucaju najverovatnije je u pitanju mrezna ploca(Power supply). Mrazna ploca je odgovorna za prijem i slanje struje na sve druge komponente LED Televizora. Ovaj problem je uobicajan u modernim LED televizorima.Preporuka je da ovu intervenciju radi strucan serviser TV aparata.

* Televizor nema zvuka LED/LCD

U ovom slucaju najverovatnije je problem u tonskom stepenu. Cest je slucaj da crkne audio IC.U ovim setovima se uobicajno koriste jeftina IC pojacala sa niskim napajanjem,koja se poprilicno zagrevaju.

popravka televizora* Televizor nece da se poveze na net preko wi fi

U ovom slucaju prvo treba razluciti da li je problem u televizoru ili u ruteru. Ako televizor nema problema sa povezivanjem sa smart mobilnim telefonom onda je verovatno greska u ruteru. Prvo probajte da resetujete ruter a ako to ne uspe probajte da apdejtujete firmware. Takodje mozete pozajmiti WiFi extender i testirati ako se televizor povezuje na internet. Ako je problem sa signalom, uzmite u obzir i kupovinu USB WiFi adaptera za televizor. Ipak i u ovom slucaju ako niste bas sigurni sta radite,najbolje je da pozovete strucnog servisera.

* Pojavljivanje "Duhova"

Stariji LCD televizori su patili od nesavrsenosti poznatije kao "Duhovi". "Duhovi" su trag koji sledi objektima koji se pokrecu na ekranu i daju prolazni efekat. Ovaj efekat je uzrokovan usporenim vremenom odziva u samim pikselima. Vreme odziva je ranije bilo poznato kao kolicina vremena za piksel na LCD ekranu koji menja boju iz bele u crnu. Posto je piksel retko potpuno iskljucen,proizvodjaci televizora mere vreme potrebno za piksel iz sive u sivu. Vreme odziva se meri u milisekundama. Mnogi klijenti zovu zbog ovoga misleci da je u pitanju kvar TV aparata.

* Crne ili jednobojne linije na LCD/LED ekranu

Verovatno je u pitanju fizicki nedostatak na samom panelu. Na zalost zamena panela na LCD/LED televizorima je u vecini slucajeva neisplativa investicija, pa se u tom slucaju od strane servisera ne preporucuje takva intervencija.

* Mrtvi ili zaglavljeni pikseli na panelu Plazma/LCD/LED/Monitori

Mrtav piksel je jedna tacka na ekranu koja ne svetli,pojavljujuci se kao jedan ili vise crnih kvadrata. Zaglavljeni pikseli su slicni samo su zaglavljeni na jednoj boji koja se ne uklapa u sliku ekrana,a obicno su plave,crvene ili zelene boje.Na zalost,tu ne moze nista da se uradi. U pitanju je fizicka neispravnost ekrana. Ipak,jedan ili dva mrtva piksela ne znace da morate baciti vas TV uredjaj,svakako je moguce gledati televizor u takvom stanju.



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Koje su prednosti i mane modernih televizora

''Koje su prednosti i mane modernih televizora?'' je cesto postavljeno pitanje.U...

Servis i ugradnja klima uređaja

Jako je bitno da obratite pažnju oko pozicioniranja unutrašnje jedinice uređaja, odnosno da...

ISTORIJA TELEVIZIJE

Prvi poceci vezani su za mehanicku televiziju i faksimilske prenosne sisteme.To su poceci mehanickog...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2018 DeSaGo. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS