+381 11 22 70 978 | +381 65 22 70 978

Popravka LCD ekrana


Popravka LCD panela do skoro nije bila moguća zbog nedostatka odgovarajuće tehnologije i jedina opcija je bila zamena panela na LCD televizoru. To je bio dosta veliki problem kada uzmete u obzir cenu novih panela koji često prevazilaze cenu novog tv-a. Popravka LCD panela i većine kvarova se radi i zamenom ploče.

Neki od najčešćih kvarova na LCD televizorima:

 • Tanke horizontalne i vertikalne linije

 • Jedna strana postane tamnija

 • Nema slike

 • Slika počinje da igra

 • Polovina ekrana prikazuje sliku

 • Slika kasni

Radimo popravku LCD ekrana i svih navedenih kvarova. Ako imate neki od navedenih problema sa tv-om pozovite nas i potrudicemo se da vam pomognemo na najbolji mogući način. 

Pružamo BESPLATAN PREGLED.


Nekoliko saveta pri kupovini LCD televizora:


 1. Veličina ekrana i udaljenosti - veličine TV ekrana postaju sve veće, ali treba uzeti u obziv veličinu sobe i udaljenost na kojo ćete sedeti od tv-a. 

 2. Ugao gledanja - Jedna od slabosti LCD televizora je što imaju relativno mali ugao gledanja. Dobijate najbolje rezultate na poziciji tačno ispred, sedenjem u sredini i dobrim rezultatima u rasponu od 30 do 45 stepeni na bilo kojoj strani. Međutim, kako se pomerate  više u stranu, primetićete da slika bledi i menja boje. OLED i plazma televizori su manje skloni ovom problemu.

 3. Povezivanje - U zavisnosti od brenda i modela televizora, tip i broj povezivanja može se razlikovati, ali uopšteno govoreći, možete povezati i svoj stari VCR i najnoviji Blu-ray disk plejer. Međutim, ako imate stariju analognu opremu, kao što je VCR ili DVD plejer bez HDMI veze, postoji rastući broj televizora (i LCD i OLED) koji mogu imati ograničene opcije u tom slučaju.

 4. Smart TV - skoro svi dostupni LCD televizori sada imaju bar neke pametne funkcije. Ovo vam omogućava da streamujete sadržaje, kao što je Netflik direktno na vaš TV bez spoljnjeg uređaja, pod uslovom da je vaš televizor povezan na Internet.

 5. HDR - HDR je dostupan na sve većem broju LCD i OLED televizora. Ova funkcija vam omogućava da pregledate sadržaj koji je posebno kodiran sa poboljšanim informacijama o osvetljenosti.

 6. Opcije zvuka - Iako svi LCD televizori imaju ugrađene zvučnike, kvalitet zvuka često nije toliko dobar. Ako utvrdite da je kvalitet zvuka manji od zadovoljavajućeg, vaša najbolja opcija je da povežete televizor sa eksternim zvučnim sistemom. Svi LCD televizori, osim onih koji imaju veoma malu veličinu ekrana, imaju mogućnost povezivanja sa eksternim audio sistemom. Dok većina ima i analogne i digitalne mogućnosti povezivanja, u zavisnosti od specifičnog brenda i modela, može se ponuditi samo opcija digitalnog povezivanja.


.
Copyright © 2018 DeSaGo. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS