+381 11 22 70 978 | +381 65 22 70 978

LED televizori su vrsta televizora koja koristi LED svetlece diode za pozadinsko osvetljenje panela umesto fluoroscentnih katoda koje se koriste u LCD televizorima.

Svetlost nije posebno svetla a u vecini LED dioda je monohromatska, koja se pojavljuje na jednoj talasnoj duzini. U poredjenju sa fluoroscentnim svetlima, LED diode imaju znatno manje zahteve za snagom,manje se gubi toplota i preciznije se fokusira, tako da ima manje gubljenja svetlosti. LED diode traju duze od vecine drugih tehnologija osvetljenja.

Postoje tri razlicite LED tehnologije.

Najcesce koriscena je LED EDGE kod kojega se LED diode nalaze oko ivice ekrana, a panel se koristi za ravnomerno osvetljenje displeja.

Drugi tip je RGB LED . On omogucava preciznije ciljanje podrucija za zatamljenje, sto prouzrokuje stvarnije crne i bele boje.

Treci tip je LED sa punim nizom. LED diode se postavljaju iza panela , slicno RGB LED-u  ali nemaju kapacitet za lokalno zatamljivanje. 

Najčešći kvarovi i potreba za servisom LED televizora

Led sijalice su najavljivane kao jako izdržljive sa radnim vekom od više od 20000 sati, što se ipak ispostavilo kao netačno jer otkazuju dosta brzo. Nije retkost da do problema dođe pre isteka garancije ili odmah nakon. Najčešći simptomi kvara su: slike ima, ali dolazi do pojave svetlijih i tamnijih krugova ili dolazi do nestanka slike, a ima zvuka. 

Ako imate bilo kakav problem sa LED televizorom kontaktirajte nas i otklonićemo kvar u najkraćem mogućem roku.


.
Copyright © 2018 DeSaGo. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS